Om sorg

Viden om sorg

Indlæg

Her deler vi viden om sorg i Grønland og generel viden og generel gode råd om sorg.

Radio program om Aliasoqatit

Marts 2024

KNR har produceret en radio udsendelse med og om Aliasqatits Frivillige.

Lyt og find ud af meget mere om Aliasoqatits tilbud og frivillige, som bruger deres egen sorgerfaring til at hjælpe andre i sorg.

Sorg kan være svær at tale om

December 2023

Tak til Arnanut, som har bragt en fantastisk artikel om Aliasoqatits frivillige, der bruger deres egen sorgerfaring til at hjælpe andre sorgramte. Læs den her

Arnanut bladet kan tilgås her

Rapport om sorg i Grønland

December 2019

I samarbejde med grønlandske partnere i Det Nationale Sorgcenter gennemførte vi en undersøgelse af ”Sorg i Grønland” og en rapport blev offentliggjort i 2019. Læs pressemeddelelsen på dansk og rapporten på dansk og grønlandsk.

Dødsfald kan opleves som traumatiske, uanset om man mister pludseligt eller efter et sygdomsforløb.

Marts 2024

Når man mister pludseligt, for eksempel i forbindelse med en ulykke, når nogen går på jagt og ikke kommer tilbage, eller ved selvmord or drab, er man ikke forberedt på at skulle miste. Det kan medføre, at man pludselig står i en krisesituation, hvor man hurtigt overvældes af chok, svære følelser og reaktioner, eller hvor man slet ikke mærker noget og har svært ved at forstå, hvad der er sket.

Sorg er en dynamisk proces

November 2023

At skulle lære at leve med sorgen, når man har mistet en vigtig person, kan være svært og tage lang tid.  Det er en kompleks og dynamisk proces, som vi faktisk ved en del om nu på baggrund af mange års forskning og undersøgelser. 

Sorgens forskellige udtryk

November 2023

Sorg er en naturlig menneskelig reaktion, når man mister en person, som har været vigtig for en i ens liv. Det kan for eksempel være når et familiemedlem, en kæreste, en god ven eller kollega dør. Sorg kan være svær at definere, da det som begreb efterhånden har fået tillagt mange betydninger. Nedenfor beskriver vi hvordan man kan tænke på sorg som en reaktion og en proces.

Mini-konference ‘Sammen om sorg’

August 2022

Det Nationale Sorgcenter afholdt med deltagelse af H.K.H Kronprinsesse Mary og sammen med grønlandske samarbejdspartnere konferencen: ”Sammen om sorg i Grønland” d. 24. august 2022 i Nuuk.

Tema: Når døden kommer pludseligt

Juni 2020

Som efterladt efter et pludseligt dødsfald har du måske ikke haft mulighed for at tage afsked og sige farvel til afdøde ligesom pludselige dødsfald i mange tilfælde finder sted under dramatiske forhold og omstændigheder. Derfor kan du som efterladt efter et pludseligt dødsfald have brug for at spejle dig i historier og beretninger fra andre efterladte, der har mistet pludseligt. Vi linker her til Det Nationale Sorgcenters danske website.

Har du brug for hjælp nu?

Kontakt TUSAANNGA 801180

Hvis du er ked af det, hvis du har problemer, eller bare brug for en at tale med?

Så kan du ringe til Tusaannga 801180 eller SMS’e til 1899.

Her kan du tale med eller skrive sammen med en professionel rådgiver.

Åbningstider:

Mandag– torsdag: Døgnåbent

Fredag – lørdag: Døgnåbent

Søndag: Døgnåbent