Om os

Samarbejde omkring Aliasoqatit

Om Aliasoqatit

Det Nationale Sorgcenter står bag :

Aliasoqatit  – toqusoqartillugu aliasuutinik oqilisaqatigiiffik

Sammen om Sorg – sorgstøtte efter dødsfald

Vi samarbejder med organisationer og fagfolk i Grønland for at udveksle viden og for at sikre, at Aliasoqatit supplerer og understøtter eksisterende tilbud og indsatser.

Aliasoqatit bygger på Sorglinjen og peer-to-peer frivillighed udviklet over 20 år. I Grønland er tilbuddet udviklet i tæt dialog og samarbejde med de frivillige og flere faglige aktører for at sikre, at Aliasoqatit er relevant:

Tusaannga

Socialstyrelsen

Foreningen Grønlandske Børn

Mio – Grønlands Børnerettighedsinstitution

Center for Folkesundhed, Ilisimatursarfik/Grønlands Universitet og SDU

Aliasoqatit er gjort mulig takket være være økonomisk støtte fra Oak Foundation Denmark og Nordatlantisk Pulje bevilliget via Finansloven.

Om det Nationale Sorgcenter

Det Nationale Sorgcenter startede i 2000 og arbejder for, at sorg ikke skal ødelægge livet – både gennem forebyggelse og behandling. Der er brug for at aftabuisere død og sorg, så sorgramte ikke skal opleve, at de står alene, når sorgen rammer. Hvis sygdom, død og sorg er noget vi taler om, så bliver det også lettere at hjælpe sorgramte og spotte dem, der har brug for mere specialiseret hjælp. Læs mere om organisationen og dens historie på sorgcenter.dk.

Protektor

Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary er protektor for Det Nationale Sorgcenter og har været det siden 2013. Vi er dybt taknemmelige for Kronprinsessens betydning for og evne til at tale om og aftabuisere sorg og dét at være efterladt med de svære følelser, som er en del af sorgen. Kronprinsessen mistede selv sin mor som ung.

Det Nationale Sorgcenter blev i 2016 den stolte modtager af Kronprinsparrets Sociale Pris. Den bliver givet for særlige indsatser hos organisationer, der arbejder med frivillighed. Vi fik den for arbejdet med peer-to-peer sorgstøtte, hvor frivillige sorgramte bruger egne erfaringer til at hjælpe andre sorgramte.

H.K.H. Kronprinsesse Mary talte ved Mini-konferencen ”Sammen om Sorg” i Nuuk i august 2022. Læs mere her:

Har du brug for hjælp nu?

Kontakt TUSAANNGA 801180

Hvis du er ked af det, hvis du har problemer, eller bare brug for en at tale med?

Så kan du ringe til Tusaannga 801180 eller SMS’e til 1899.

Her kan du tale med eller skrive sammen med en professionel rådgiver.

Åbningstider:

Mandag– torsdag: Døgnåbent

Fredag – lørdag: Døgnåbent

Søndag: Døgnåbent