Mini-konference

Mini-konference med deltagelse af H.K.H. Kronprinsesse Mary ‘Sammen om sorg’

August 2022

Det Nationale Sorgcenter afholdt med deltagelse af H.K.H Kronprinsesse Mary og sammen med grønlandske samarbejdspartnere konferencen: ”Sammen om sorg i Grønland” d. 24. august 2022 i Nuuk.

Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary og Naalakkersuisoq for Børn, Unge, Familier og Sundhed Mimi Karlsen var blandt konferencens deltagere.

H.K.H. Kronprinsesse Mary er protektor for Det Nationale Sorgcenter og holdt tale ved konferencen. Blandt oplægsholderne var også forfatter Niviaq Korneliussen og børnetalsmand Aviâja Egede Lynge og politimester Bjørn Bay, fagchef Ellen Magnussen fra Kommuneqarfik Sermersooq, direktør for Det Nationale Sorgcenter Preben Engelbrekt

H.K.H. Kronprinsesse Mary sagde blandt andet i sin tale:
Sorg er noget af det sværeste og noget de fleste har oplevet. Sorg kan komme pludseligt. Som noget uventet. Sorg fylder meget og kan overtage ens liv i hvert fald i en periode.  Alligevel er døden og sorgen ikke noget vi taler om.  Derfor er det mig en stor glæde, at vi i dag sætter fokus på død og sorg – og det tabu, der er omkring det. Det er så vigtigt, vi taler om sorg. For at tale om det kan være med til at lette sorgen – bare en lille smule.”

Konferencen bød også på en samtale med to af de første frivillige hos Aliasoqatit om, hvad der har motiveret dem, og hvad det giver én at være frivillig og bruge sin egen sorg til at hjælpe andre efterladte.