Jeg har forsøgt at begå selvmord

Hvorfor? Et år er snart gået siden jeg forsøgte at begå selvmord, og min krop reagerer voldsomt, det er lige som at jeg er ved at dø nu. Hvorfor føler jeg på den måde?


Svar

Kære dig


Du spørger hvorfor? Hvorfor du reagerer voldsomt, her et år efter at du har forsøgt at begå selvmord? Det er et stort spørgsmål, og svært at svare på, når jeg ikke kender dig og ved mere om din livssituation.


Men jeg ved, at selvmordstanker og selvmordshandlinger skal tages meget alvorligt. Det lyder som om du føler en meget stor smerte. Det er derfor også godt, at du rækker ud efter hjælp.


I Aliasoqatit er alle frivillige på baggrund af personlige erfaringer med at have mistet en eller flere nærtstående. Som frivillig stiller man sig selv til rådighed på baggrund af denne erfaring. Denne form for frivillighed kaldes Peer to Peer frivillige, og det er netop kendetegnet ved, at man ikke skal have en bestemt uddannelse, og der er ikke en forventning om, at man kan tilbyde professionel hjælp. Her er det frivillige som bruger deres personlige erfaring med tab og sorg til at møde andre som kommer i en lignende situation.


På baggrund af det du skriver, vil jeg anbefale dig at kontakte Tussanga, https://socialstyrelsen.gl/4_tilbud_til_borgerne/tusaannga?sc_lang=da


Telefon: 80 11 80


SMS: 18 99


Åbningstider:

Tusaannga har åben hver dag døgnet rundt


Du kan tale med en som har tid til at lytte, og som kan hjælpe dig med at finde ud af hvor du skal henvende dig, for at få relevant hjælp.


De bedste hilsner og tanker


Aliasoqatit