Kæreste med dyb sorg

Min svigerfar gik bort i marts.


Min kæreste på 31 er i dyb sorg, hvilket har haft store konsekvenser i hendes tilværelse. Hun mistede sit arbejde som pædagog efter 8 år. Efter længere sygemelding. Hendes kognitive niveau er faldet, hvilket har medført funktionsnedsættelser i hverdagen. Fx er det uoverskueligt at handle ind, selv med en indkøbsliste, som hun selv beskrivelse det, mister hun overblikket, og går fra den ende ende af butikken til den anden, eller bryder sammen, selv ved den mindste modstand.


Vi har haft kontakt til Psykiatrien. Men blev afvist. Hvad kan jeg gøre nu for at støtte?


Svar

Kære du,


 


Det gør mig ondt at læse dine ord. Det er en utrolig svær situation, som både du og din kæreste står i lige nu. Jeg tænker, du måske føler dig magtesløs? Derfor vil jeg gerne anerkende, hvor helt utrolig vigtigt det er, at du har skrevet til os. Jeg vil gøre mit bedste for at sætte lidt lys på din og jeres situation.


Først vil jeg nævne, at jeg er frivillig, fordi jeg har mistet min mor. I den første korte tid efter min mor døde, var jeg i chok. Jeg kunne simpelthen ikke forstå, at min mor ikke var her mere. Jeg tog mig selv i flere gange at tænke, fx på vejen hjem, at “nu skal jeg hjem til min mor”. Det var svært, når det gik op for mig, at hun ikke var derhjemme længere.


 


Da chokket havde lagt sig et halvt år efter jeg havde mistet, væltede en bølge ind af ked-af-det-hed. Hver dag var det en kamp at stå ud af sengen. Jeg havde store problemer med at følge med i undervisningen på min uddannelse. Jeg kunne ikke lave mine afleveringer. Jeg var tæt på at droppe ud flere gange. Jeg havde så mange hukommelsesproblemer, at jeg fra den ene dag til den anden glemte samtlige passwords til internetsider, som jeg brugte dagligt. Sorgen lammede mig i en sådan grad, at jeg halvandet år efter, jeg havde mistet, sank ned i sofaen hjemme hos min far i flere uger.


 


Jeg havde ingen i mit netværk, der formåede at støtte mig i det omfang, som jeg havde brug for. Jeg var nødsaget til selv at finde hjælp, da jeg ramte bunden. Jeg tænker derfor, din kæreste er utrolig heldig, hun har en som dig, der ønsker at støtte hende i det omfang, som du kan. Det stiller store krav til dig som kæreste, og jeg er ikke i tvivl om, at din kæreste værdsætter din støtte utrolig højt – også selvom hun måske ikke selv siger det.


 


Du er altid velkommen til at skrive ind til Brevkassen igen vedrørende dine tanker og tvivl om, hvordan du kan støtte din kæreste. Alle der besvarer indlæg er frivillige, som selv har oplevet at miste, så du vil blive mødt på en kærlig og rummelig måde.


 


Jeg ønsker dig og din kæreste alt det bedste fremover.


 


Kærlig hilsen fra en af de frivillige


 


Har du brug for hjælp nu, så kan du ringe til Tusaannga 801180 eller SMS’e til 1899.


Se anden hjælp her : https://aliasoqatit.gl/ikiortissanik-allanik-nassaarit/


Se datoer for Aliasoqatit cafemøder om sorg her: https://aliasoqatit.gl/nuummi-naapeqatigiissitsisarnerit/