Jeg føler at jeg kunne have gjort mere end jeg gjorde dengang…

Hej brevkasse.


Jeg er en “ung” mand på snart 30 år. Jeg mistede min far da jeg var 15 år i 2008 – han drak desværre rigtig meget i al den tid jeg kan huske og han endte med at få “skrumpelever” pga. alle de bajere. Selvom min far drak, så havde vi et enormt tæt forhold og vi havde det så godt sammen. Han var på ingen måde som mange andre forældre der drikker, voldelig, på ingen måde. – desværre, selv her knapt 14 år efter hans død går jeg stadig med den kedelige følelse af, at jeg kunne have gjort en større indsats i at hjælpe ham end jeg gjorde dengang.


Svar

Hej


 


Tak for indlæg. Det gør mig ondt at høre, at du mistede din far, da du var så ung. Du skriver at du stadig har følelsen af, at have kunne gjort en større indsats for at hjælpe din far, og som jeg forstår, er det en følelse, du lider under i dag. Hvis det er til nogen hjælp, så er det en følelse, jeg godt kan genkende. Jeg har mistet min mand, som døde pga. alkoholrelaterede sygdomme. Desværre har der i min familie været mange følelsesmæssige forviklinger relateret til min mands forhold til alkohol. Flere mente at jeg bl.a. kunne have gjort mere eller noget andet, så ville problemet være løst. Det kan være svært at få arbejdet med sorgen, når bebrejdelser som disse opstår. Det kan både være de følelsesmæssige forviklinger der kommer fra andre og fra én selv. Jeg har to børn, som har lidt på hver deres måde. De har bl.a. følt sig utilstrækkelige og haft dårlig samvittighed. Vi har en samhørighed i de følelser og samtidig har vi også følt os alene. Jeg ved ikke, om du kan relatere dig til det jeg skriver, men jeg håber, at du ved, at du ikke sidder alene med de svære følelser.


 


Jeg tænker måske det ville være godt at få talt med nogle, der har ekstra forstand på de mekanismer, der er i spil og opstår i kølvandet på dine oplevelser med din far.


 


Jeg håber, du kan bruge mit svar. Du er meget velkommen til at skrive til os igen.


 


De bedste hilsner fra en af de frivillige


 


Har du brug for hjælp nu, så kan du ringe til Tusaannga 801180 eller SMS’e til 1899.


Se anden hjælp her : https://aliasoqatit.gl/ikiortissanik-allanik-nassaarit/


Se datoer for Aliasoqatit cafemøder om sorg her: https://aliasoqatit.gl/nuummi-naapeqatigiissitsisarnerit/