Bange for at miste

Hej


Jeg har miste min mor til sygdom da jeg var 11. Har ikke haft kontakt med min familie siden 2003.


Jeg er lykkelig gift og har 3 dejlige børn.


Jeg er bange for at miste min mand, han er sund og rask. Men hverdag tænker jeg, hvad nu hvis han dør, hvordan vil jeg have det og hvad skal jeg gøre. Blandede tanker og følelser. De tanker får jeg hver eneste dag. Det gør mig så trist. Jeg forestiller mig hvordan han ser ud, når han ligger i kisten. Jeg danner billeder i hovedet.


Hvordan kan jeg lade være med at få disse tanker.


Svar

Kære læser,


 


Først tak for at du tager dig mod til at skrive til os og dele dine tanker.


Jeg er ked at høre at du mistede din mor til sygdom, da du kun var et barn, det er alt for tidligt og uretfærdigt.


 


Det lyder rigtig ubehageligt med de tanker og følelser du går igennem. Det lyder som en form for dødsangst du har, når man har mistet nogen, der stod én nær, kan man blive så frygteligt bange for at det skulle ske igen.


Jeg har selv mistet min far til kræft tilbage i 2019, og har derefter også haft perioder hvor jeg har haft en angst for at miste. Min far var min klippe, og efter han døde, blev jeg rigtigt tæt med min faster. Hun blev på nogen områder min nye klippe, i hvert fald når det handlede om at snakke om savnet til min far og få mit liv stablet på benene igen efter hans død. Hende har jeg været rigtig bange for at miste, fordi hvis jeg mistede hende, hvem skulle så være min nye klippe og hvem skulle fortælle mig historier om min far. For mig hjalp det at jeg fortalte min faster, at jeg var bange for at miste hende, det forløste sig lidt at jeg fik sat nogen ord på direkte til den omhandlende person.


 


Jeg kan sagtens sætte mig ind i dine tanker om at være bange for at miste din mand. Det er helt naturligt at du er bange for at miste ham. Du har i en ung alder oplevet at miste, så jeg tænker det måske er reaktion på dette, at du som voksen frygter at miste din mand og børns far, som du selv mistede din mor som barn.


 


Hvis du har behov for at snakke om det, og få sat lidt flere ord på både herfra og for dig selv, er du meget velkommen til  at skrive igen til Brevkassen eller komme til et Cafemøde. Se nedenfor.


Jeg håber ovenstående kan hjælpe dig lidt.


 


Varme hilsner fra fra en af de frivillige


 


Har du brug for hjælp nu, så kan du ringe til Tusaannga 801180 eller SMS’e til 1899.


Se anden hjælp her : https://aliasoqatit.gl/ikiortissanik-allanik-nassaarit/


Se datoer for Aliasoqatit cafemøder om sorg her: https://aliasoqatit.gl/nuummi-naapeqatigiissitsisarnerit/